Bra drag på HRF:s Swemestersajt

Sommaren 2020 kommer många att upptäcka att det stämmer: Sverige är fantastiskt. Och om någon har svårt med fantasin när det gäller resmål så har HRF (Husvagnsbranschens Riksförbund) skapat sajten mobiltboende.se. – En jättestor satsning för oss, säger Lars Bergholm i HRF:s styrelse.

På sajten finns en rad filmer med tips på utflyktsmål som är lite mer än bara enkel inspiration. Här går det mer in på djupet. Vi får följa reportrar med husbil eller husvagn till aktiviteter som westernridning i Norrland, mountainbike-åkning i Jämtland, forsränning, älgsafari, besök på Ven med mera. Bra och intressant, välproducerat utan att bli säljigt. Ungefär som inslagen i klassiska SVT-programmet Packat och klart. – Filmerna tog vi först fram till TV-programmet Gone camping, säger Lars Bergholm.

Trivs bäst i bilen. Lars Bergholm hoppas att fler ska upptäcka de fantastiska platser som finns på hemmaplan.

Nu återanvänds de tillsammans med annat som mobila semestrare kan ha nytta av. Som en konfigurator där det går att beräkna hur klimatsmart ens semester är, tips på klimatsmarta resmål, adresser till återförsäljare, lättförståelig information om husbilsskatterna, med mera. – Vi lanserade mobiltboende.se i slutet av maj, och det blev snabbt bra snurr i sociala medier, säger Lars Bergholm. Som förresten lever som han lär. – Ja, jag älskar att vara ute och åka. Och som tur är gör mina barn det också, säger han.

Please follow and like us: