Tredje politikerträffen genomförd

På kort tid har Husbilskampen genomfört tre politikterträffar i syfte att lyfta frågan om den orättvisa husbilsbeskattningen på den politiska agendan. Den allra senaste träffen genomfördes hos Tumbo Husvagnar och Husbilar i sörmländska Kvicksund.

Det blev ännu ett bra möte med en bra och konstruktiv diskussion kring skattens konsekvenser för bransch och, inte minst, besöksnäringen. Föredragande på mötet var Mikael Blomqvist, adjungerad, i HRF:s styrelse medan Cecilia, Jan och Linnéa från Tumbo svarade för värdskapet.


Husbilskampen drog till Hyssna

Husbilskampen har genomfört ett tredje dialogmöte med politiker kring den orättvisa beskattningen av husbilar på kort tid. Mötet, som skedde hos Forsbergs Fritidscenter i Hyssna mellan Göteborg och Borås, lockade fyra riksdags- och kommunpolitiker. 

Det blev ett bra samtal kring hur husbilsbranschens tillväxt påverkas negativt av den styvmoderliga behandlingen i bonus-malus-systemet. De deltagande politikerna från Moderaterna (Jan Ericson och Tomas Johansson) respektive Centern (Jessica Carlund och Pontus Johansson) menade att husbilsbeskattning är en typisk stad-land-fråga samt att den borde ha varit löst för länge sedan.

Dialogmöte med ledande centerpolitiker

Husbilskampen har haft ett timmeslångt dialogmöte med fem ledande centerpolitiker. 

I mötet, som hölls i Hallsberg, deltog:

Linda Larsson, kommunalråd och distriktsordförande, Örebro.

Anders Åkesson, riksdagsledamot från Kalmar och Vice ordförande i trafikutskottet. Talesperson för Centerpartiet gällande transportinfrastruktur och IT.

Helena Vilhelmsson, riksdagsledamot för Örebro. Kunnig inom skogsfrågor och jämställdhetsfrågor, samt intresserad av näringslivsfrågor. 

Lars-Göran Zetterlund, regionstyrelsen och regionfullmäktige i länet. Jobbar också med infrastruktur och samhällsbyggnadsfrågor och insatt i kollektivtrafikfrågor. 

Inga-Lill Andersson, lokalpolitiker Karlskoga. Kommunalråd och kommunstyrelsens vice ordförande.

– Totalt sett ett väldigt bra möte, summerar Fredrik Engstrand, styrelseledamot HRF och värd för mötet som skedde i campingform. 

Detta är husbilskampen

Detta är husbilskampen

Husbilskampen är ett branschinitiativ från den samlade husvagns- och husbilsbranschen i Sverige i syfte att förändra beräkningsmodellen för skatteuttag för husbil.

Läs mer.

Var klimatsmart – tag husbilen på ”swemestern”!

Var klimatsmart – tag husbilen på ”swemestern”!

Husbilen är ett klimatsmart och jämförelsevis hållbart semesteralternativ såväl för ”swemester” som för europasemester. 

Läs mer.

Husvagns- och husbilssektorn i Sverige

Husvagns- och husbilssektorn i Sverige

Mobilt boende har en lång tradition i Sverige. Det är också en betydelsefull sektor inom det svenska näringslivet som omsätter 13 miljarder kronor inom tillverkning och försäljning …

Läs mer. 

Faktadokument kring nya husbilsbeskattningen

Faktadokument kring nya husbilsbeskattningen

Husvagnsbranschens Riksförbund har tagit fram ett argumenterande faktaunderlag som du kan läsa här:

Läs mer. 

Kontakta Husbilskampen

Husvagnsbranschens Riksförbund
070-365 40 99 Benvedsvägen 19
561 38 Huskvarna

E-mail: 
info@husvagnsbranschen.se