Per Nilsson ny ordförande i HRF

På Husbil- och husvagnsbranschens Riksförbunds (HRF) årsmöte valdes Per Nilsson som ny ordförande. Per är i princip född in i branschen då hans far var grundare av Cabby Caravan, ett företag som Per själv var VD i fram till 2008. Efter detta har han bland annat verkat som agent för Euramobil och Karmann i Norden och diverse andra verksamheter.

– Framtiden för mobilt boende ser mycket ljus ut, säger Per Nilsson i en kommentar. Intresset för både husvagn och husbil har ökat starkt de senaste åren även om vi just nu precis som många andra branscher märker av en nedgång, fortsätter Per.

– Det skall bli riktigt kul att ta sig an branschens utmaningar och möjligheter. Förbundets medlemmar står starkt rustade för framtiden och allt fler upptäcker glädjen och friheten som mobilt boende ger.

HRF är den samlande organisationen för företag med svensk anknytning till mobilt boende. Förbundet organiserar såväl tillverkare och importörer av husvagnar och husbilar som tillbehörs- och serviceföretag samt återförsäljare. Som samlande branschförbund arbetar HRF för att ge branschen rätt affärsförutsättningar. HRF verkar bland annat för att utveckla sunda affärsprinciper i branschen till gagn för både näringsidkare och konsumenter.

Tredje politikerträffen genomförd

På kort tid har Husbilskampen genomfört tre politikterträffar i syfte att lyfta frågan om den orättvisa husbilsbeskattningen på den politiska agendan. Den allra senaste träffen genomfördes hos Tumbo Husvagnar och Husbilar i sörmländska Kvicksund.

Det blev ännu ett bra möte med en bra och konstruktiv diskussion kring skattens konsekvenser för bransch och, inte minst, besöksnäringen. Föredragande på mötet var Mikael Blomqvist, adjungerad, i HRF:s styrelse medan Cecilia, Jan och Linnéa från Tumbo svarade för värdskapet.


Husbilskampen drog till Hyssna

Husbilskampen har genomfört ett tredje dialogmöte med politiker kring den orättvisa beskattningen av husbilar på kort tid. Mötet, som skedde hos Forsbergs Fritidscenter i Hyssna mellan Göteborg och Borås, lockade fyra riksdags- och kommunpolitiker. 

Det blev ett bra samtal kring hur husbilsbranschens tillväxt påverkas negativt av den styvmoderliga behandlingen i bonus-malus-systemet. De deltagande politikerna från Moderaterna (Jan Ericson och Tomas Johansson) respektive Centern (Jessica Carlund och Pontus Johansson) menade att husbilsbeskattning är en typisk stad-land-fråga samt att den borde ha varit löst för länge sedan.

Detta är husbilskampen

Detta är husbilskampen

Husbilskampen är ett branschinitiativ från den samlade husvagns- och husbilsbranschen i Sverige i syfte att förändra beräkningsmodellen för skatteuttag för husbil.

Läs mer.

Var klimatsmart – tag husbilen på ”swemestern”!

Var klimatsmart – tag husbilen på ”swemestern”!

Husbilen är ett klimatsmart och jämförelsevis hållbart semesteralternativ såväl för ”swemester” som för europasemester. 

Läs mer.

Husvagns- och husbilssektorn i Sverige

Husvagns- och husbilssektorn i Sverige

Mobilt boende har en lång tradition i Sverige. Det är också en betydelsefull sektor inom det svenska näringslivet som omsätter 13 miljarder kronor inom tillverkning och försäljning …

Läs mer. 

Faktadokument kring nya husbilsbeskattningen

Faktadokument kring nya husbilsbeskattningen

Husvagnsbranschens Riksförbund har tagit fram ett argumenterande faktaunderlag som du kan läsa här:

Läs mer. 

Kontakta Husbilskampen

Husvagnsbranschens Riksförbund
070-365 40 99 Benvedsvägen 19
561 38 Huskvarna

E-mail: 
info@husvagnsbranschen.se